Lezen

Hieronder is een selectie van aan het thema gerelateerde boeken gegeven. Zie ook Recente uitgaven en Publicaties. Andere interessante verwijzingen vind je bij bijv. Wasser-symposium.

Waterfenomenen
Oudheid, rituelen, Midden-Oosten
Waterwezens, natuurgeesten
Literatuur, poëzie
Onderwijs
Beken en rivieren, landschap
Geneeskunde en gezondheid
Het etherische, vormkrachten
Watervitalisering
Viktor Schauberger
Fenomenologie

Waterfenomenen

Oudheid, Rituelen, Midden-Oosten

• Wiel Dierx und Günther Garbrecht, Wasser im Heiligen Land. Biblische Zeugnisse und archäologische Forschungen, Frontinus Gesellschaft e.V., Verlag Philipp von Zabern, Mainz, 2001, ISBN 3-8053-2721-8, 239 S.

• Francesca de Chatel, Het water van de profeten, Water in de geschiedenis van het Midden-Oosten, Uitgeverij Contact-Amsterdam/Antwerpen, 2005.

• Nathaniel Altman, Levend water, De spirituele rol van water, Uitgeverij Synthese, Den Haag, 2005.

• Marcelo Barros, De spiritualiteit van water,  Altiora-Averbode, 2005.

Waterwezens, natuurgeesten

Literatuur, poëzie

• Ute Seiderer (Hg.), Panta Rhei, Der Fluss und seine Bilder, Reclam Bibliothek Leipzig, Band nr. 1677, 1999, ISBN 3-379-01677-2.

Onderwijs

• Jan Scheper en Annelies Slüper-Hendrickx, Water … een boek om uit te putten, Christofoor, Zeist 2004, ISBN 906238898 1

Bronnen, beken, rivieren, landschap

Geneeskunde en gezondheid